Parel der Voorkempen oldtimerrit - 2023

 Voor de twaalfde maal reden de vooroorlogse oldtimers uit. 

De oudste was een "Aché frères" van 1898. Bij de start wou het oudje niet, maar de eigenaar liet duidelijk zien wie de baas was. Na even sleutelen kon de stoet vertrekken op het Lodewijk De Vochtplein.

Ze reden van 's-Gravenwezel via de kalme baantjes naar de Pater Nuyenslaan, vervolgens via Iepenburg naar de Alice Nahonlei waar men een volledig tourtje deed op het ronde punt zodat de wagens mekander terug tegen kwamen. Via de Broeckstraat werd koers gezet naar "hof ter Pull" (in de volksmond Het Pulhof) gereden. Daar werden ze opgewacht door de heer en mevrouw Beerens wel gekende autohandelaar en oldtimerfanaat.

2023 Oprijlaan hof ter Pull Via de oprijlaan mochten al de auto's voorbij het prachtge kasteel rijden.

 

2023 Groepsfoto Na de groepsfoto werden de deelnemers getrakteerd op een verfrissing.

Ze konden tegelijk de oldtimer collectie van de familie Beerens beworderen. Nadat iedereen de familie Beerens bedankten voor het hartelijke onthaal werd terug koers gezet naar de zaal "de caters" voor het nuttigen van het middagmaal.

Na de middag hadden de inrichters een weg bedacht zoals vroeger de meeste wegen waren. In taverne Den Atelier werden ze verrast op een heellijk dessert.

2023 dessert

Daarna werd via Zoersel en Halle terug naar het Lodewijk De Vochtplein gereden om de dag af te sluiten. 

Schrijf volgend jaar de laatste zondag van augustus maar in je agenda, want bij  leven en welzijn richten Annie en Corneel terug de oldtimer rondrit "Parel der Voorkempen" in.

 Lees minder