Parel der voorkempenrit  2015   's-Gravenwezel

Zoals ieder jaar werd ook nu weer op de laatste zondag van augustus de Parel der Voorkempen Oldtimerrit gereden.

Ondanks de weergoden in West-Vlaanderen lelijk huishielden kwamen de deelnemers van de provincie West-Vlaanderen er toch door. Voor vele onder hen was het eerst 's morgens puin ruimen. Het beloofde een regendag te worden maar het klaarde mooi uit en het werd een prachtige dag.

Nadat de mensen een ontbijt genuttigd hadden vertrokken de 34 deelnemers van op het Lodewijk de Vochtplein in 's_Gravenwezel achter de pilootwagen. Ze werden begeleid door vier motars die de weg vrij hielden voor de colonne oldtimers. Elk stuk voor stuk prachtig gerestaureerde museum stukken. De oldtimerrit kwam tot stand in samenwerking met de hobbyboerkens van Schilde en de toerische dienst van de gemeente Schilde.

2015 OTR 1660

 

 

 

 

De rit ging langs Schotenhof naar de Villerslei, zo naar de baan langs het Albertkanaal richting Wijnegem. Over de brug van Wijnegem naar Oelegem en zo naar de Orangerie in Schilde waar een eerste stop was gepland. Vervolgens werd langs de mooie dreven van Schilde terug naar 's-Gravenwezel gereden om een middagmaal te nuttigen in de gemeentezaal de Caters.  

 

 

 

 

2015 OTR 1808

 

 

 

 

Na de middag werd naar Zoersel gereden met een stop in taverne De 4 seizoenen voor een zeer uitgebreid dessert. Vandaar werd de weg vervolgd naar Zandhoven, Oelegem en terug naar 's-Gravenwezel.

Gelukkig dat de takelwagen achter de colonne reed want één deelnemer had problemen met de carburatie en kon niet meer verder rijden.

 

 

 

 Een schitterende organisatie.

Volgend jaar, iedereen terug van de partij

Foto's en verslag door Regui

Lees meer