Parel der Voorkempen Oldtimerrit -  2017

Op zondag 27 augustus werd de "parel der voorkempen oldtimer rit" weer gereden. 

Enkel voertuigen ouder dan 1940 werden toegelaten. Het oudste voertuig was een driewieler "Frère Aché van 1898". Zoals vorig jaar deden ook de Stevens van 1905 en de Maxwell van 1912 mee. De oudste Ford T die deelnam is van 1912.

In de voormiddag had de takelwagen die achter de colonne reed niet al te veel werk. De startproblemen van een deelnemer konden snel opgelost worden.

2017 OTRvoorkempenrit 66062017 OTRvoorkempenrit 6663 bewerkt De tussenstop werd gehouden bij kranen Luyckx waar men onder een triomfboog van kranen de parking opreed. Men kon daar een verfrissende frisdrank of biertje nuttigen. De stichters van de firma kwamen de oudjes bewonderen en gingen samen met de inrichters op de foto met achter hun de oudste deelnemende voertuigen.

  

 Na de tussenstop ging het terug naar 's-Gravenwezel waar de deelnemers een uitgebreid middagmaal voorgeschoteld kregen.

2017 OTRvoorkempenrit 6690 bewerkt

2017 OTRvoorkempenrit 6705

 

In de namiddag reden ze, nog steeds onder begeleiding door Jan en de zijnen (de motars) naar het oud clubhuis van "FC de kampioen". Dimitri was niet meer in de garage en Pascale stond niet meer achter de toog, maar het is er nog steeds gezellig in Tafel 7.

2017 OTRvoorkempenrit 6845

2017 OTRvoorkempenrit 6851 bewerkt

 

Buiten een drankje kregen de chauffeurs en hun passagiers een taart aangeboden.

Vandaar werd terug koers gezet naar het Dorpshuis waar iedere deelnemer en helper nog een verrassing kreeg.

Corneel en Annie dankten hun familie dochters, schoonzonen en kleinkinderen en al de andere helpers voor deze weer succesvolle Parel der Voorkempen Oldtimerrit.

Ze wisten ook mede te delen dat volgend jaar op de laatste zondag van augustus terug een oldtimerrit zal ingericht worden.

Zet het alvast in je agenda !

Foto's en verslag door Regui

Lees minder