Parel der Voorkempen oldtimerrit - 2022 

2022 Familie meehelpen catering2Voor de 11de maal werd de Parel-der-Voorkempen oldtimer rit voor Prewar voertuigen gereden in ’s-Gravenwezel. 

De familieleden van Annie en Corneel waren weer paraat en stonden in voor o.a. de catering, de organisatie op het plein enz…. 

Na het inschrijven  konden de deelnemers genieten van een heerlijk ontbijt. Daarna konden zij hun rallyplaat bevestigen op hun auto. Stipt om 10:00u vertrok de stoet oldtimers naar de “Vlemincktoren” te Wijnegem, maar eerst reden ze door de villawijken van ’s-Gravenwezel en vervolgens moesten ze ook nog door een zandpaadje om helemaal in de sfeer van toen te komen.

Aan de Vlemincktoren in Wijnegem boden de inrichters een aperitief aan. Na het nemen van de groepsfoto werd terug koers gezet naar de zaal de Caters in het Dorpshuis van ’s-Gravenwezel voor het middagmaal. Tijdens deze rit moest de takelwagen op de bananenbrug (brug over het Albertkanaal te Wijnegem) een takelinterventie uitvoeren. Eén van de Minerva's geraakt niet tot boven op de brug gereden door een gebroken steekas.

Na het middagmaal werd de tocht terug aangevat, maar in de Waterstraat was plots een luide knal te horen. De voorband van de Armstrong van Corneel en Annie (de inrichters) had het begeven.

2022 Lekke band Armstrong

2022 Corneel en Annie stappen in andere auto                                                                 

 

Terwijl Corneel en Annie plaats namen in één van de volgende auto’s werd hun auto door de takeldienst naar huis gebracht. 

Corneel gaf de aanwijzingen en zo kon de route toch afgewerkt worden en kwam de stoet van de oldtimers op het voorziene uur aan in Achtmaal (Zundert) waar de deelnemers werden getrakteerd op heerlijk ijs met aardbeien en een drankje.

 

      

2022 Ijs aarbeiBij  het afsluiten van de rit in het Dorpshuis kregen de deelnemers weer een herinnering mee. Annie en Corneel bedankten iedereen die meegeholpen had en gaven ook mee dat bij leven en welzijn ze volgend jaar op de laatste zondag van augustus voor de 12de maal de Oldtimerrit gaan inrichten.

2022-Corneel-en-Annie-bedanken-na-rit.jpg

 Schrijf dit dus maar al in jullie agenda’s !

Verslag : Regui

 

P.S.: Ook de Gazet van Antwerpen maakte melding van onze rit

Parel der Voorkempen laat alleen échte oldtimers mee tuffen (Schilde) | Gazet van Antwerpen (gva.be)

Lees minder